L’ONG SOS Racisme assumeix el cas de la presumpta discriminació racista a les carpes Lemon Sant Cugat durant la nit de Cap d’Any alertada pel Jean, un veí de Sabadell que va explicar que ni a ell ni als seus amics se’ls va deixar entrar al reciente per ser “magribins o negres”. L’associació ha informat a Cugat Mèdia que es remetrà la denúncia a la Subdirecció d’espectacles públics i activitats recreatives de la Generalitat de Catalunya i es portarà el procediment per la via administrativa. SOS Racisme també ha explicat que, a priori, no compten amb material probatori per impulsar una denúncia per la via penal.

En Jean i la seva colla havien comprat les entrades per la festa amb antelació i, així i tot, no van poder accedir-hi. En Jean detalla que tres d’ells (una noia blanca i dos nois negres) van fer la cua pel seu compte. Assegura que, d’un principi, a la noia se li va permetre l’entrada, però als nois no. Al final, però, els van deixar accedir al recinte perquè un promotor havia validat ja l’entrada. Tot i això, el vigilant de seguretat va esbroncar el promotor per haver-la validat, segons explica en Jean.

Un cop els porters de la discoteca li neguen l’entrada, en Jean demana el full de reclamacions i demana que se li repeteixin els motius pels quals no pot entrar. El vigilant de seguretat que l’havia deixat fora es nega a dir-ho, explica en Jean. En aquell moment es fixa en si es repeteix la situació i veu que a ‘cada persona negra que anava amb una altra negra o magribí i anaven sols’ se’ls privava l’entrada. En canvi, en Jean observa que si anaven ‘amb grups de blancs’ sí que se’ls deixava entrar.

Imatge de l'exterior de les carpes Lemon Sant Cugat / Foto: Google Maps

https://www.cugat.cat/noticies/societat/147326/sos-racisme-assumeix-el-presumpte-cas-de-discriminacio-racista-al-lemon

Categories: notícies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *